Er man bare det mindste interesseret i, hvordan ens eget hjem skal se ud, finder man hurtigt ud af, at der er mange overbevisninger til boligindretning. Disse overbevisninger forsøger at påvirke os til, hvad der i den kommende sæson bliver moderne. På samme måde som vi kender det fra modeindustrien.

Vi er selv nogle af dem, der i vores søgen på møbler og indretning har spurgt:

Hvad er fremtidens møbler? Hvad bliver det næste nye? Hvad bliver umoderne? Hvilken stil har jeg selv? Hvilken stil skifter andre til næste år? 

 

Hvert år…

udkommer nye indretnings- og inspirationsidéer til den næste trend med de rigtige farvevalg og materialer. Men ikke mindst også hvad der absolut ikke er acceptabelt længere.

Hvem husker ikke den klassiske skandinaviske stil med hvide vægge, rene linjer og klassiske designermøbler? Senere trenden med det rustikke og den industrielle urban verden, hvor New Yorker looket med massive plankeborde og lamper i kobber blev ”trendy”.

Vi har stødt på trends som retro-indretning, fransk vintage stil og den afrikansk inspirerede etno-stil, som har skullet hjælpe os med at se, hvilken stil vores indretning bar præg af.

I vores øjne er det alle sammen smukke stilarter, hvis æstetik vurderes subjektivt og fra rum til rum.

Men hvordan bliver fremtidens møbler, og hvordan udfordrer vi den konventionelle måde at designe og producere på?

I vores øjne opstår en problematik, når der grundet de mange skift bliver produceret mere, alt efter hvad der er moderne. Der sker altså ofte en hype om en vis trend, hvorefter denne efter kort tid bliver yt og erstattet.

Hos et bord har vi derfor valgt at gøre det en lille smule anderledes, når vi laver håndlavede borde med fokus på fremtidens boligindretning.

Vi lægger ikke vores lid til bestemte trends, men har derimod en ambition om at efterleve to ting:

  • Producere tidsløse produkter af bedste kvalitet
  • Designe med inspiration på tværs af trends

 

Og hvad betyder det så?

For os er ambitionen at skabe et møbelfirma, der imødekommer de holdninger og værdier, som vi selv står for. Det betyder også, at vi med eksklusivitet og enkelthed vil forbedre produkter ud fra de tendenser, som vi selv ser og efterspørger i stedet for at udskifte i forhold til trends.

Helt grundlæggende bliver alt for mange møbler skrottet eller smidt ud, enten fordi kvaliteten er for dårlig eller fordi de bliver umoderne. Sådan har den konventionelle tilgang til møbelindustrien været længe.

Heldigvis er tendensen, at flere tager inspiration fra forskellige indretningsstile i deres hjem, så disse stile får inspiration fra hinanden og smelter sammen. På den måde bliver det mere populært at eje tidsløs kvalitet.

Vi håber, at dette gav et lille indblik i vores filosofi til boligindretning 🙂

 

Med venlig hilsen

Mattias & Sofus, Et Bord