Dit spisebord er på mange måder dit hjems hjerte. Det er hjemmets samlepunkt, hvor mange gode stunder bliver til minder og historier. Derfor vil vi gerne have noget flot, men ikke mindst også noget holdbart. Det er lige fra bordpladen til stellet, der skal skabe et samspil som giver et unikt produkt.

Et af de typiske kompromiser, når du skal finde et nyt bord er funktionalitet kontra eksklusivitet. Kan det fine designerbord tåle spildt rødvin, fedtfingre og varme gryder eller skal du vælge et grimmere plastiskbord, der hurtigt kan skiftes ud igen?

Hos et bord har vi en klar ambition om at kombinere eksklusivitet, design og funktionalitet. Sagt på jysk kan det ikke være rigtigt, at vi i dette ene liv skal nøjes med et grimt bord blot fordi vi er bange for slid.

Derfor har vi lavet denne guide til, hvilke bordplader vi arbejder med og du kan kigge efter når du skal vælge dit næste spisebord.

 

Laminat

Laminatbordpladen er et godt valg når du skal have et flot og billigt spisebord. Det er en slidstærk overflade, der er nem at vedligeholde og kan findes i mange forskellige typer, designs og farver, hvorfor det er populært og findes i mange hjem.

Laminat bliver skabt af flere lag papir og lim presset sammen under et tryk og høj temperatur, og er et såkaldt kunstmateriale.

 

Træbordplade

Klassikeren, som mange har valgt og på mange måder er en sikker vinder. Med en træbordplade får en smuk og hyggelig bordplade, der står flot i de fleste hjem.

Vælger du en træbordplade anbefaler vi at vælge træsorter som eg, bøg, ask, mahogni, wengé eller teak. Det er såkaldt løvtræer, som er hårde og derfor mere modstandsdygtig.

 

Beton

En bordplade af beton har været og er stadig meget moderne til et spisebord. Det giver et råt og maskulint look i industrielle farver.

Flere forsøger at give sig i kast med selv at støbe en betonbordplade, hvor vi anbefaler, at du får et ordenligt og holdbart stel, da beton er tungt materiale. Du kan købe et skræddersyet bordstel her.

En af ulemperne ved beton er, at det ikke er så modstandsdygtig overfor fx. pletter. Derfor anbefaler vi, at give det en overfladebehandling. Dette kan du eksempelvis gøre ved at polere bivoks ind i bordpladen.

Hvis du godt kan lide looket ved beton kan du også overveje at kigge efter en betonflise eller laminatbordplader med et look af beton. Der findes efterhånden rigtig mange flotter overflader.

 

Marmor

En marmorbordplade er det mange af os drømmer om. Hvem har ikke før sagt, at vi en dag skulle have et køkken i marmor? Denne natursten er en af de smukkeste og mest eksklusive vi har, der fra naturen selv skaber nogle fantastisk flotte mønstre og farver, hvorfor det gør den ekstrem populær og ikke mindst værdifuld.

Marmor giver en æstetik og en bordplade, der aldrig går af mode. Med marmor får du ikke bare en utrolig flot overflade, men også et holdbart og naturligt materiale.

Fjern pletter med en klud opvredet i varmt vand – Dog er det stadig en god idé at bruge bordskånere, da marmor kun tåler varme kort tid ad gangen. Dog ikke så sart, at du ikke kortvarigt kan sætte noget varmt på bordpladen.

 

Silestone

Silestone er en bordplade af natursten eller såkaldt komposit, der egentlig blot betyder det er en sammensat bordplade. Denne type sten består af 94 % naturkvarts, hvilket gør den utrolig robust.

Det er på mange måder en fantastisk bordplade, da den er utrolig let at vedligeholde og kan fås i mange designmuligheder.

For at gøre godt bedre er en af de største fordele ved silestone, at den er modstandsdygtig overfor næsten alle tænkelige pletter på et spisebord.

Ikke nok med det kan man roligt stille varme genstande på overfladen og der kommer ikke ridser. Derfor er silestone et rigtig godt valg.

 

Dekton

Med dekton læner vi os rigtig tæt på bordpladen, der stort set tåler alt. Det er en ultra kompakt keramisk stenbordplade, der er varme resistent, så varme pander og gryder ikke er noget problem, og tåler stort set alle slags væsker. Det er en bordplade, der er nem at vedligeholde

Bordpladen er varme resistent, så der kan sættes varme gryder og pander uden overfladen tager skade og fås som ovennævne bordplade også i mange flotte farver. Derfor et stensikkert valg, når du vælger bordplade til dit næste spise- eller sofabord.

 

Med venlig hilsen

Sofus, Et Bord

P.S: Kontakt os her for at få skræddersyet et spisebord efter din smag.

 

Kommenter indlæg: