Er du på jagt efter et nyt sofabord til din stue er det en god idé at have besluttet dig på forhånd hvor stort og ikke mindst hvor højt sofabordet skal være.

Stuen er vores hyggested, hvor vi kan slappe af og nyde hinandens selskab, men for flere er både stuen også blevet et arbejdssted, spisested og kreativitetssted.

Grunden til producenter af spisebord og sofaborde laver borde i forskellige højder og størrelser er netop fordi der er delte meninger til det her spørgsmål. Derfor er det vigtigt at du gør op med dig selv hvad der er vigtigst for dig.

 

Hvad er den ideelle højde på et sofabord?

Vejledning til hvor højt sofabordet skal være går oftest på at bordpladen skal flugte sofaens siddehøjde og derved være minimum 40 cm højt.

Denne vejledning går på, at sofabordet derved er praktisk hvis du skal bruge det som bord til arbejde, måltider eller kreativitet. Når det er sagt kan det ideelle sofabord svinge mellem 40-45 cm i højden.

Vores Custom Made Sofabord i Terrazzo viser her et god eksempel på en mindre lejlighed, hvor sofabordet kan bruges som et ekstra bord til ovennævnte:

Er du til det lidt lavere look er det en god idé at finde dit cirkamål på sofabord ved at måle sofaens siddehøje og trække 5 cm fra. Dermed har du et lavere sofabord, men samtidig muligheden for at bruge det funktionelt.

Flere designs af sofaborde har dog en endnu lavere højde og det kan sagtens have sin charme. Typisk i lejligheder eller huse med store åbne stuer ser det rigtig godt ud.

Tager vi designs som Poul Kjærholm med PK61 coffee table eller sofabord fra HANDVÄRK er der en højde på begge borde på 32 cm. Det er dig, der tager beslutningen i sidste ende og det afhænger på mange måder af hvordan dit hjem i forvejen er indrettet og hvad du har af muligheder.


Kilde: Pinterest.com

 

Hvad med størrelsen på sofabordet?

Når du vurderer størrelsen af dit næste sofabord afhænger meget af, hvilken type hus eller lejlighed du bor i. Skal det være rundt, firkantet eller hvad går du efter? Det her kigger vi efter:

Hos et bord har vi fokus på at lave flotte og ikke mindst funktionelle sofaborde. For os behøves de to ting ikke at være modsætninger, men det er vores filosofi at lave sofaborde vi selv synes er fede og at sofabordet skal være der for at dets funktioner kan bruges.

Derfor udkommer vi også snart med et nyt sofabord i materialet Dekton, der er en utrolig smuk bordplade som marmor, men den mest hårdføre på markedet. Alt sammen en del af vores mål om at lave borde, der kan holde i mange år som vi ikke skal være bange for at bruge.

Tænk for det første siddepladser. Har du mange siddepladser rundt om bordet, så tænk på, at bordet skal være tilsvarende stort, så der er plads til alle. Dernæst er vi jo fortalere for at fremskaffe et sofabord du kan have i mange år og som du kan skifte bordpladen på

Som beskrevet tidligere handler det også om, hvad du vil bruge bordet til. Det er nok ikke smart at få et rundt sofabord med kant, hvis du har planer om at kombinere sofabordet med arbejds- og kreativitetssted.

Det var alt her fra! Skriv endelig til os hvis du har nogle spørgsmål.

 

Med venlig hilsen

Mattias & Sofus, Et Bord