Er du også blevet forelsket i det industrielle look ved et betonbord? Flere og flere har lyst til selv at lave møbler og det er blevet enormt populært at lave sin egen betonbordplade. Det fortæller en unik historie og det giver en tilfredshed, at bordet er noget man selv har lavet.

Betonbordplader giver et flot rustikt look og det er faktisk ikke så svært at gå i kast med selv! Uanset om du vil lave en bordplade af beton til et spisebord, sofabord eller bord til din espressomaskine. Hos et bord er vores opgave at flere kan få flotte borde – Derfor har vi lavet denne DIY guide til dig.

 

Find et passende stel til bordet

En stor del af synergien i et flot bord er stellet. Hos et bord laver vi både custom made bordstel i stål eller bordben til dit nye bord og du kan få lavet som billedet viser forneden af et flot sofabord:

Kilde: Pinterest.com

Inden du lægger dig helt fast på, at betonbordpladen skal være dit næste projekt skal du vide at der findes rigtig mange gode supplementer til beton.

Beton har det med at suge til sig og det vil være enormt ærgerligt med pletter der ikke kan komme af. Vi har samlet en række alternative bordplader du kan overveje til spisebord eller sofabord her (moderne bordplader).

 

Beton bordplade – Så nemt kan det være!

En god måde at starte ud på er først at vurdere hvor ambitiøs du er. Du kan vælge at støbe din egen bordplade af beton. Det er forholdsvis simpelt og kan laves med en støbeform, men er ikke den løsning vi kigger på i denne guide. Måske vi laver en senere ;-).

Der findes nemlig en nemmere, men til gengæld rigtig god løsning. Da denne guide er til gud og hver mand vælger vi løsning nummer 2.

Alt du skal bruge er:

  • En bordplade (Fx Laminat, MDF eller lign kan eksempelvis købes i IKEA).
  • Cementbaseret spartelmasse (fx Conteco)
  • En beton sealer, der skal smøres på efter spartelmassen
  • En rulle eller stålspartel
  • Sandpapir

Alt afhængigt af hvilken type bordplade du har valgt skal du først og fremmest klargøre den. Det mest oplagte valg er en laminatbordplade, som du kan slibe let inden du går i gang.

Efter du har slebet bordpladen kan du føre et tyndt lag cementbaseret spartelmasse på. Blandingsforholdende kan variere alt efter hvilken type masse du bruger (se bag på pakken).

Når det første lag er tæt på at være tørt kan du give det en tur med sandpapiret for at jævne massen ud. Husk også at give siderne. Fugt herefter gerne bordpladen med en forstøver. Denne proces gentages 2-3 gange indtil du synes du er tilfreds.

Herefter kan du give bordpladen beskyttelse og der findes igen et hav af muligheder (se denne guide).

God fornøjelse!